You are currently viewing Radionica – Rad na sebi

Radionica – Rad na sebi

  • Post category:Sve vesti

U Leskovcu je 05.05 i 06.05.2018 organizovana radionica – Rad na sebi – u vidu edukacije, diskusije i razmene iskustava žena.Predavanje je vodila psihoterapeut Dušanka Stojković Trajković, predsednica Upravnog odbora “Žene za mir”.
Ako stalno radimo na sebi, imaćemo široke vidike i mnogo više prilika da budemo uspešni u svim aspektima naših života.Učenje nikada ne prestaje. Kako ne bi stagnirali, neophodno je da konstantno radimo na sebi.
– Izađi iz zone komfora
Da li preuzeti rizik i dobiti novo iskustvo ili sedeti sa strane, povući se u svoje udobno mesto i uvek se pitati da li bi nam put kojim se ređe ide učinio da nam dugoročno bude bolje? Odgovor je jasan.
Napredak se jedino dešava kada iskoračimo u prazninu, u nepoznato. Kao što drvo proteže svoje grane u vis, tako i mi trebamo da idemo ka nebu, jer limiti ne postoje. Granice su samo u našoj glavi.
-Okruži se drugim ljudima koji su orijentisani ka rastu.
Ukoliko se okružimo ljudima koji dele iste stavove i uverenja o rastu kao i mi, to nam samo može pomoći da postignemo još brže napredujemo.
-Budi uzbuđen zbog svog puta.
Umesto da sebi govorimo: “Nemam dovoljno talenta da rešim ovaj problem”, trebalo bi da razmišljamo: “Nakon što odvojim neko vreme i trud da shvatim ovaj problem, biću u stanju da ga rešim”.